Oroligt med skolan

Decibel tycker det är jobbigt i skolan. Det svåra är att få fram vad det är som är värst. Frågan är om hon vet det själv.

Idag har jag haft både boendestödet och de från Familjecentrum. Först var det frågan om vi skulle avboka helt med tanke på att barnen var hemma och vi var trötta. Jag tycker ändå det är skönt när de kommer, bra att bolla idéer fram och tillbaka, tänka högt och få svar och funderingar från några som har koll på saker och ting.

Tror faktiskt att även Genbanken tycker det var ett bra beslut. Vi pratade mycket om allt krångel med läkarkontakter och Decibels skolbekymmer. Vi spånade vände och vred. Vi måste ju ha ett möte på något sätt med de inblandade. Vi vill ju gärna ha en tungt vägande person med, som från BUP eller så.

Då kom L på det. Det finns ju tydligen några ”nätverkare” de visste om. Om de är knutna till Familjecentrum eller kommunen eller till annat blev jag upenbart inte klok på, just därför att jag har inte en aning. Iallafall innebär det att om vi dvs jag och Genbank vill ha ett möte så anlitar vi dessa nätverkare. Kostar gratis så det behöver vi inte fundera på. Vi talar om vad vi vill mötas om och vilka ungefär som ska delta, -helst. Sen håller dessa nätverkare i trådarna. De bjuder in personer till mötet och håller i det i princip. Vilket verkar väldigt bra. De är duktigt i möteshållning, det är inte vi. Därmed hamnar vi  lätt i underläge. Jag menar, vi är ju ”bara föräldrar”

Efter vad jag förstått bara lite senare så är detta ett mycket mycket bra beslut. Skolan som nu ska omorganiseras har fått en ny rektor. Hmm, kanske inte alldeles ny nu men ändå. Jag har varit på ett möte förutom föräldramötet där hon har varit med. Maken till dummer människa får man leta efter. Hon borde faktiskt blivit politiker, hon svarade inte på en endaste fråga utan pratade runt runt om annat. Jag förstår fortfarande inte vad hon svarade på vissa… Nu blev hon uppenbart inte politiker utan rektor. Detta troligtvis på grund av attityden.  Jag rättar mig. Efter en googling så verkar det som, om det är rätt person, så ÄR hon faktiskt politiker. Det kunde man väl ge sig den på. Ingen vidare trevlig attityd. Eller, jo. Så länge det passar henne och frågorna passar henne. Obekvämligheter lämpar sig inte och hon snäser av på ett inte alltför trevligt sätt. Samtidigt som hon ändå pratar runt själva kärnan. Precis som en politiker alltså!

Vad jag förstått så har en lärare på skolan gjort slag i saken och sagt upp sig. Just på grund av rektorn. Denna lärare har haft funderingar länge på att kanske testa något annat men liksom inte kommit sig för. Det har hon nu. En annan lärare har tydligen haft många åsikter om klassrumstillvaron eller vad man ska kalla det. Att det är för stökigt osv och haft många idéer om hur man skulle kunna ändra på detta. Om det är orsaken eller inte låter jag vara osagt men denna lärare får inte vara kvar på sitt vikariat. En väldigt duktig och omtyckt lärare. Ja båda två förresten.

Inte bara det. Än värre är att en pojke i Årskurs 1 har någon form av autism. Jag tror det är Aspergers syndrom. Han har nu en assistent som är med honom i skolan. Nu alltså. För rektorn menar att nästa termin så behöver han ingen assistet utan klarar sig bra ändå. ?? 😮 ?? hur arg blir man inte av sånt?

Speciellt som det varje morgon går en halvtimmes lön på personalkontot till ingen nytta är det än värre. Varför detta då? Jo, tidigare var det en annan chaufför som körde bussen. Hon fick frågan av några föräldrar om hon inte kunde komma tidigare och hämta två barn, eftersom dessa föräldrar inte ville lämna barnen på fritids en kvart-en halvtimme.   Det kunde hon göra men då blev det inga glada miner bland skolans personal. Eftersom barnen inte börjar skolan förrän halv nio så får barnen inte vara i skolan innan kvart över åtta. Om de inte är på fritids förstås. Innan dess finns det ingen personal som ser efter de tidiga barnen. Alltså hämtar chauffören de två nämnda barnen tidigare, parkerar bussen i tio minuter någonstans på rundan och kommer till skolan i lämplig tid.

Av orsaker så jobbar inte denna chaufför kvar längre. I samband med bytet så vill man ju som förälder gärna att bussen i fortsättningen kommer senare, i lagom tid för skolstarten. Inte denna terminen säger rektorn, nu har det ju redan hållt på ett tag, däremot nästa termin ska jag se till att det blir ändring. Och jo, det finns personal på skolan som ser efter barnen, visst gör det det. Men det hade hon ju fått komma fram med, att dessa pengar tas ju någonstans, och det är ju från de barn som kanske behöver extra stöd av någon anledning.

Nästa termin är snart slut. Ännu ingen ändring. Bussen kommer till skolan en halvtimme innan skolan börjar. Lönen till personalen tas från resurskontot tydligen. Samtidigt som en liten pojke i årskurs ett blir av med sin assistent. Det är så man hoppar högt av ilska.

Så var kommer vårt möte in? Ja fröst och främst underar man hur man ska nå fram med önskemål och lite speciellt stöd för Decibel som inte är någon svår elev. Tvärtom. När en elev inom autismspektrat uppenbarligen räknas bli frisk och botad över sommarlovet… Isåfall måste denna rektorn vara den första som förutsett en sådan sak och pojken den första att bli utvald till ett sådant mirakel.

Jag undrar hur denna käring, denna ål, denna … kan sova gott om natten. Hon funderar väl aldrig över själva sömnfrågan kanske. Utan pratar mest runt runt. Sen somnar hon av förvirring.

Annonser

Vad tänker du? Låt mig veta.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s