Åter i dragsuget

Ja-a så var det stopp igen. Eller, inte helstopp men vi satte stopp för att det inte ska bli tvärstopp.
Det är Mister. Han mår inte bra. Det är nånting som gnager och karvar och skär i honom men riktigt vad allting handlar om kan vi liksom inte få fram.

Han ville ju som jag tidigare skrivit titta på den andra skolan men hör nu plötsligt inte dit det minsta längre. Han hade till och med accepterat så långt att han själv en dag sa till Genbanken att: Pappa, jag orkar inte mer. Jag verkligen orkar inte. Jag vill börja i den andra skolan…
Vi har sagt att han måste först titta på den. Känna atmosfären liksom men nu blir inte det av.

Att han inte trivs i sin skola det har han sagt länge länge. Det sista har han nästan varit på gång till ett bryt bara vi nämnt en personals namn. Och detta är en av det två som har mest hand om honom… Han säger att han informerar dåligt, tar för givet att han har förstått, bara lämnar arbetsuppgifter och går, inte förbereder, säger fel, skriver fel osv osv.
Men vad vet vi här hemma? Är det så här och vem av de andra ska veta det och tala om att det faktiskt kan vara så? Eller är det bara svammel, vilket jag inte tror det minsta för någon sanning ligger bakom även om vi andra kanske inte tycker att det är ett så stor problem.

I vilket fall, med hans vantrivsel och stoppet från den andra skolan så sökte Genbanken fatt på LSS-teamet. Där finns en förskolekonsulent som vi tidigare har pratat med och som skulle åka ut till skolan och prata lite. När nu Genbanken pratade med henne så fick han veta att hon sökt skolan några gånger för möten men de har avböjt.
Nu ska vi ändå ha ett möte där även Mister är med, ett utvecklingssamtal, men då ville FS också vara med. Ja tack gärna säger vi. Hon verkar ha full koll på diverse saker. Jätteduktig.
Mötet är nu bokat.

Mister var hemma från skolan igår eftersom han och Decibel var iväg till BUP för uppföljning. Mister hade inte lyckats vara stilla i en minut sa Genbanken. Han satt och flaxade och skruvade och mässade om hata skolan, hata X hata allt, dator bra, hata skolan osv osv. Han har dessutom gått ner i vikt. Igen. Nu när vi äntligen fått honom att lägga på sig. Han har visst växt ännu mer på längden också 😮 Han är redan 157 cm. Jag är 163…. Ojoj, var ska detta sluta?

Hela dagen igår var totalras. Det har varit på gränsen länge med att han mässat om saker, han börjar få sina tvångsgrejer igen där allt kan utlösa ett utbrott, -det räcker att han får fel glas till kvällsmat. Han vägrar tex klippa håret, han säger han behöver det för att gömma sig bakom. Sånt har varit förr det också. Manier. Han pendlar mellan fullständig speed à la flams o trams och ren bottenkänning. Svär och gapar och skriker. Han har mer och mer gått in i dataspelsvärlden och vi har knappt fått kontakt med honom. Vi ger datorförbud, för ett utbrott och en som snor till sig minsta lilla minut framför datorn. Igår sa han till Genbanken att när allt, hela livet är en mardröm så måste jag väl få fly i nåt?..

När gårdagen var som den var med alla utbrott fram och tillbaka tog vi beslutet att han blir hemma idag. Det är onödigt att pressa för hårt, va har varit med innan i vad det har lett till. Inte en gång till!
Det närmar sig jul nu och även det stökar till det för honom. Mycket som händer och förväntningar osv.
Jag har legat i migrän i två dagar, fick den i onsdagsmiddag och låg igår också, så Genbanken har varit hemma vilket också är annorlunda. Men det tar ändå inte bort skolpressen.
På lördag tänkte vi oss till Jul på Liseberg och dit vill han gärna följa med. Vi vill att han ska orka det. Det kommer att bli fruktansvärt tufft som det är redan med alla dessa människor. Han fick en chock förra året men ångrade inte att han följde med. Det är tufft för oss andra att åka dit med honom men även om han har så svårt så måste han ju också få något att uppleva och att minnas. Så vi åker. Han blir hemma från skolan och vilar.
Nåja, riktig vila blir det kanske inte, vi ska ha besök i eftermiddag/kväll. Jag och Lotta ska pyssla lite med barnen och så käkar vi lite kvälllsmat sen. Inget speciellt men ändå en händelse.

Annonser

Vad tänker du? Låt mig veta.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s