En Genbanksfri helg

Genbanken är på nån grundskyddsutbildning eller vad det nu kan heta. Med hemvärnet är det iallafall. Så jag och rumplopporna får klara oss bäst vi kan.

Dagen är solig och det är skönt ute. Barnen är ute just nu och snickrar på kojan. minimonster går i kortbyxor och vinterjacka. I halvlek kom han in och hämtade vantar, men byxor? 😮 Varför det?

Jag bakar bröd, efter många förstörda och bortglömda surdegar tänkte jag försöka börja om igen. Idag blir det ett nytt recept, hmm, nåja nästanrecept, varför följa det helt? 😉 Det heter Sesam- och linfröbröd och så långt har jag följt receptet. Sen gjorde jag lite som jag vill och hade hemma.

Givetvis måste ju något fixas till. Denna gång blev det tvärstopp i avloppet. Försökte först med bakpulver och vinäger, -ättikan är slut. Det fräser och bubblar. Det blev bättre men inte bra. Ner i källaren med letarögonen, jag vill minnas att jag sett det förut.

Jomen visst. Där står det. Jag drar till med storsläggan och vips är det som nytt igen. Vattnet rinner som aldrig förr.
När jag ändå kokade vatten till eftersköljningen passade jag på att göra lite extra. En kopp te blir bra nu. Som en kofot på smalbenet. Eller som Minimonster brukar säga: Den satt som en snöboll i skjevet. 😉

Sen har vi bestämt att röja ur Decibels garderob, finns nog en hel del som inte används. Åtminstone känns det som jag tvättar samma plagg om och om igen och ändå är klädhyllorna fulla. Ska bara få henne att inse det också. Kanske mig själv också ja, men min står på tur. 🙂 Där lär nog finnas en hel del att plocka bort. En sak i taget. En kopp te och en snöboll i skjevet som sagt.

Man kanske skulle testa Zumbaskivorna också? KAnske rent av bränna någon liten kalori inför kvällen. Lördagsgodispåsen väntar i skåpet 😀

Annonser

Vad tänker du? Låt mig veta.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s