Det är nåt, jag vet vad och det är inget bra.

Mister har det jobbigt i skolan. Han var märkbart orolig igår men på bra humör så vi kunde prata.
Det är visst problem med en klasskompis.
Mister har ju inga uteraster på sin skola, inte många av dessa eleverna har det utan de har datortid. Det är liksom deras sociala bit, att samlas med varsin dator 😉 Fast, alla har ju svårigheter inom npf så inte direkt konstigt.

Iallafall så sitter Mister kvar i sitt eget rum. Dit kommer en till två klasskompisar och de sitter där och spelar.
Men den kompisen som alltid kommer har börjat med elakheter. Han vill tvinga Mister till olika saker, det kan vara nåt så litet som att Mister ska ansluta hans datorsladd i kontakten. Om inte Mister gör som han säger trycker han ett finger eller två i halsen, helst en bit nedanför örat där det gör så fruktansvärt ont.
Igår hade han hotat med tortyr och grejer. Tortyr till döds. Mister är orolig, och vågar knappt gå till skolan.
Han vet inte hur han ska tackla klasskompisen och vad han faktiskt är kapabel till. Tänk om han faktiskt får stryk och plågor.

Personen i fråga har samma diagnoser Aspergers Syndrom/AD(H)D och tänker väl utifrån sin sida. Men det tillåter inte honom att ge sig på Mister med våld och hot.
Mister hade faktiskt upplyst honom om att det är olaga hot och faktiskt mobbing som han sysslar med. Och det är straffbart. Även för omyndiga. Så det så. Det trodde han inte det minsta på. Vadå olaga hot. Skulle det vara straffbart eller? Pyttsan.

I natt hade han visst gått ner efter att vi andra hade somnat. Efter tre någon gång hade han lagt sig hos Genbanken i dubbelsängen. Han var inte lätt att få upp i morse. Och han ska ha kompis i eftermiddag. hmm

I vilket fall så messade jag hans lärare om detta i morse. Mycket viktigt för Mister, att en lärare kommer in till honom och tar upp problemet och stoppar klasskompisen. Mister vill inte att han ska komma på rasterna på ett tag nu.
Han var märkbart nervös i morse. Han blir ofta det om det är nåt. Ibland märker man innan att det är nåt, han är arg och får utbrott på det mesta, när han berättat så lättnar det. Ibland är det som nu, man märker inget vidare märkligt i hans agerande före, när han väl berättar så river han muren och har inget som stöttar upp längre. Då märks det väldigt mycket.
Han som brukar ha murar och fasader i normala fall ändå, det är inte alltid lätt att ta sig bakom.

Känns kanske ändå som att jag borde väntat mig nåt, så här i efterhand. Han har varit väldigt låst vid datorn det sista samtidigt om han faktiskt följt med familjen när vi gjort nåt. Han var till och med med i Helsingborg i helgen, utan diskussion ens. Han har dessutom varit väldigt pratig en period, sista veckan eller så. Vi har pratat på morgonen, han pratar gärna och berättar lite när han kommer hem ifrån skolan. Fast jag har tolkat det som en bra period. Och det kanske det iofs är, som kanske hade varit ännu bättre om inte detta med klasskompisen mörkat.

Läraren var tacksam över infon, menade att så här får det absolut inte gå till. Han har tagit upp det med den andra läraren som arbetar med Mister och som Mister har förtroende för. De ska under dagen fundera och ta beslut att arbeta vidare med detta och låta Mister sitta ensam.
Tänk vad lättare det hade varit ibland om barnen har kunskap om att skvallra. Mister skvallrar inte. Han håller tyst, kan till och med ta straffet om han blivit beskylld för något men han säger inget. En liten portion skvaller kan faktiskt vara bra ibland. Eller egentligen är det väl inte skvallra han ska göra i detta fallet utan be om hjälp. Han har svårt för det. Mycket svårt. Men förhoppningsvis kommer den nu.

Annonser

Vad tänker du? Låt mig veta.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s