…’round ‘round baby right ‘round, like a record baby right ‘round…

Here we go again. Decibel började tidigare ikväll med att tala om att hon ska inte till nån skola, aldrig att hon tänker gå dit osv.

Vi var på väg ut i skogen för en liten runda med Villeman. Han behövde springa av sig lite överskott. Så börjar det, hon hugger och käftar emot och börjar på. Vi lyckas avstyra det hela och kommer iväg.
Sen håller hon sig hyfsat lugn fram till att kvällsmaten är nästan avklarad och avdukad. Jag gör iordning Minimonster för sängen och hör hur hon drar igång. Nu börjar det bli spinn på snurran. Man hör det på rösten att nu…  Jag kan inte säga exakt hur det hörs men det hörs. Nyansen, tonfall, ja allt. Plus att hon blir värre en den ettrigaste pitbull som världen skådat. Hon hugger på ALLT! Precis allt och hittar hon inga fel så hittar hon på fel som i hennes just då förrvirrade hjärna tolkar som absolut rätt.
Går det riktigt i spinn så håller hon på i flera timmar. Svårigheten med Decibel är att det finns INGET som lugnar eller bryter. Lyckas en avledning så betyder inte det att man lyckats nå henne eller avstyrt det hela. Det betyder bara uppskov och ett uppskjutande av det som kommer. För det kommer. Oj oj. Man kan inte ta tag i henne för att antingen få kontakt eller stoppa. Eller kan och kan. Hon är som en ål som slingrar och har sig. Fast jag har aldrig hört en ål som låter som hon. Hon låter värre än julslakten. Den har jag visserligen heller aldrig hört…

Så långt är vi inte nu. Hon har kommit i säng och jag funderar på om jag ska förstöra kvällen med att försöka komma till rätta med skolproblemet, eller om jag ska förstöra morgondagen.

Vi funderade lite på om det kan vara att hennes lärare, resurslärare är det väl egentligen, ska flytta. Måste fråga runt lite. Ikväll eller imorgon tro?

Sen har det ju redan blivit ändring i det bestämda ang skoldagen. I det bestämda var bla inga förändringar utan info före. Nu är det på tisdagar vi har en utökningslektion, rörelse med annan lärare. Mellan lektionerna är det lunch. Decibel får tillsammans med två kompisar hämta mat i intlliggande fritids/dagislokal och äta inne i lilla klassrummet. Så är det bestämt.

Nu plötsligt förra gången (hon har bara ätit två gånger i skolan) fick de inte sitta vid H’s bord. Inte heller K’s bord. Båda har autism/asperger så det är inget konstigt att de inte vill ha någon på sina platser. På Decibels bord gick det inte plats för de tre barnen och vid lärarens fick de inte heller sitta.
De fick gå in till fritids istället.

Alltså. Jag köper att det inte funkar att sitta vid H och K. Eller lärarens. Men det visste de ju från början! Det är ju ingen direkt nyhet. Tvärtom. Men det tar vi för givet att skolan tänker på. Det ska väl inte vi behöva fråga om? Så att det inte ändras fler gånger.
Jag frågade Decibel om hur det blir nästa tisdag och var de ska sitta då.
Det har hon ingen aning om…

image

Annonser

Vad tänker du? Låt mig veta.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s