Kramp kan tyda på npf

Den artikeln finns att läsa HÄR

I Minimonsters fall skulle det ju kunna vara så. Han har haft feberkramp och har både Aspergers och ADHD.
Han har sekundkorta ”retningar” i hjärnan som tyder på ”Ep-verksamhet”. De är så få att de räknas inte kan man väl säga, men de finns.
Vi var inne senast i förrgår och gjorde sömn-EEG och då såg vi ett par stycken då det kluddade ihop sig på EEG-kurvan. De verkade ändå färre än på förra EEG’t. Detta verkar ha utlöst av just feberkrampen. Länge efteråt, något år eller mer faktiskt märkte man att han ”försvann” en liten stund. Ögonen öppnades upp och stirrade rakt ut i ingenstans och när han ”kom tillbaka” så fortsatte han som att inget hade hänt. Miniep-anfall kan man säga, en Abscencer sk frånvaroattacker.

Han är ju för söt Minimonster. Han fick sina Melatoninkapslar och en filt och fick lägga sig på britsen. Läkaren satte dit alla elektroder på huvudet och Minimonster låg en stund och sen åkte ögonen igen. Oj, vad han somnade bra tyckte vi. Kanon ju. Men när alla elektroder var på plats och vi såg på kurvan så stämde det inte riktigt. Han var inte helt nöjd, pojken sov inte ordentligt… Vi väntade, pojken låg så stilla och blundade men enligt datorn så var det inte helt bra… Så plötsligt, nästan en halvtimme senare, -Minimonster slår upp ögonen och säger:
-Jag haj inte somnat än.

Suck… En kapsel till och ett nytt försök. Han kämpar och kämpar för att somna, för det har ju doktorn sagt att han ska göra, men det är svårt. Jag sätter mig jämte honom och håller på honom.. Så ser jag att han ligger liksom i nerförsbacke med huvudet och spänner sig. Troligen är han väl osäker med alla elektroderna på huvudet så han vågar inte lägga huvudet på sidan. Jag lägger min hand över kinden som ett stöd så han kan luta sig mot den. Det var det som behövdes, snart somnade han fint.

Tydligen var det en alldeles lagom tupplur för sen var han väldigt studsig och hoppade genom korridoren. Han höll mig i handen hela tiden och kan man inte springa så hoppar man istället. 🙂 Pigg och glad var han iallafall.
Ännu lyckligare blev han när vi kom hem och tittar i brevlådan. Där ligger Bakugan jag lovade i ett svagt ögonblick men aldrig fått glömma. Det blev ett paket på Blocket istället och en mer än överglad pojke 😀
Dessa Bakugans får följa med överallt, vid matbordet, i bilen, ut och i sängen så klart.
Man kan inte beskylla honom för att bara vilja ha grejer och låta dom ligga 😉

Annonser

2 thoughts on “Kramp kan tyda på npf

  1. Men du där. I början står det Mister? Han har väl inte feberkrampat? Minimonster gjorde EEG? 🙂

Vad tänker du? Låt mig veta.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s