Måndagsdag som i mötesdag.

Så förmiddagen hade jag boendestöd här och samtidigt som hon åkte så kom svärmor för att kolla till rumplopporna. Jag och Genbanken skulle på ett införskolstartmöte med rektorn. Intressant måste jag säga. Inte särskilt givande men intressant som sagt.

På eftermiddagen stod stalltjänst och ridning på schemat.
Jag verkade Newts hovar denna gången. Helt sanslöst nog är det redan dags att verka både Vilna och Hilda igen. Raketbränsle i gräset? Ändå tyckte jag att jag tog såpass kort sist att det skulle hålla ett tag.
Men min tidsuppfattning är som den är och i kombination med ögonmåttet som inte alltid stämmer så bra så var det väl inte annat att räkna med 😉

Ridningen gick väl som den brukar, bortsett från framsteg som lyfte min dag.
Vilna fick till riktigt bra travsteg. Inte många för det orkar hon inte ännu utan saktade av. Däremot kunde jag få till fler utan att hon bråkade och protesterade .
Det absolut roligaste var ändå att i stället för att som på travmanér köra upp huvud och hals bland stjärnorna så gjorde hon tvärtom. Sänkte huvudet men försökte själv böja på nacke/hals.  Alltså börjar hon få muskler på rätt ställe äntligen. Åh så roligt.

Hon är förstås fortfarande tung i steget och skumpig även om det gick lättare även med det.
Testade nytt, jag tog tyglarna i vänster hand och höll den högt och med högern höll jag i sadeln. Jag tänkte att ju mer stilla jag sitter desto mindre stör jag henne. 🙂
Jag kanske bör tala om att jag inte dragit henne till att böja med min höga hand. Jag rider på hackamore och långa tyglar så det där gjorde hon helt själv. 🙂

Tyvärr måste jag nog fixa nån typ av padd att sitta på. Jag vet inte om det kanske är sadeln som börjar bli sliten eller vad som felar men Maj Gadd vad ont jag får i rumpan nu för tiden.
Med tanke på att den blivit något fluffigare borde jag ju tvärtom ha mindre ont men ikke.
Liten rumpa gör lite ont och större rumpa domnar fortare och gör mer ont. Eller?

Annonser

Vad tänker du? Låt mig veta.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s