Jag blandar och ger

Idag hoppas jag på samma energi och ork som igår. Jag har ju massa som måste bli gjort.
Igår fick jag faktiskt gjort en hel del minsann. Disk, massa tvätt har jag både vikit, tvättat, och burit rätt. Dammsugat nere och lite uppe. Påbörjat packlista. Jag fixade handlingslista, glömde det mesta men vadå 😉
Jag fixade i växthuset och plockade gräslök, klippte den och frös in. Det blir gott till höstens soppor och annat.

image

Idag hämtade jag in två minigurkor. 🙂

image

Jag ordnade party för myrorna också. Jag testar tricket med aspartam som jag läst att myrorna inte tål. Blandar med sirap och lägger ut. Jävlar vilket party det blir, de blir som tokiga i allt sött. 😛
Hoppas det funkar också.

Sen såg jag det största honmonster jag någonsin sett. 😮 en myrdrottning verkade på väg hemifrån. Med min långa käpp blev den inte långvarig. Satan så stor. Såg flera sen. Det huserar visst ordentligt i två av våra storstubbar. Skytteltrafik mellan de två. Det ligger massa träpulver på den så jag misstänker att det är hästmyror. I vilket fall ska dom bort. Provar med denna varianten först, funkar det inte tar jag till hårdare vapen.
Hela trädgården är full av myror. Det går inte ens att sitta i gräset för det finns alltid ett myrbo att akta sig för. Blää

Men som sagt, jag fick lite gjort som ska fortsättas med idag. Tyvärr syns det ingenstans att jag gjort. Det är stökigt ändå. Jag kan ju inte diska efter matlagningen och hänga tvätt samtidigt liksom. Så när Genbanken kom hem började han muttrande rycka och dra i grejerna.

Hoppochstuds skulle egentligen cyklat med farmor igår men det fick ställas in. Det var ju kanonväder igår och jättevarmt, farmor var helt slut.
Hoppochstuds tog det förvånansvärt bra trots att han längtat och tjatat hela dagen. Han åt inte upp sin mat utan behövde ut och cykla sa han. Ja visst, gör du det och han studsade ut med hjälmen på huvudet.

Jag och Genbanken åt klart när telefonen ringde. Det var Mammi som berättade att hon har Hoppochstuds där och han äter hamburgare och potatis. De skulle komma med honom sen.
Jag är inte nöjd med hans tilltag. Han måste ju över stora vägen och folk kör som idioter. Inte alla men många. Han litar jag inte på 😉

Tillslut kom han hem, andfådd med flaskan jag behövde låna till SodaStreamern. Han var andfådd. Han hade ju lagt flaskan i mormors cykelkorg och hon vände tillbaka när han svängde upp för vår backe. När han kommit halvvägs upp kom han på att flaskan ligger kvar i cykelkorgen.
Vad gör en Hoppochstuds då? Struntar i det eller vänder?
Han vände och cyklade efter. Men hon cyklade fort sa han. Inte förrän hon klev uppför trappan hemma igen kom han ifatt.

…den cyklingen är jag glad att jag inte sett… Undrar hur mycket koll han hade på annat? Men flaskan fick han med sig och jag gjorde lite bubbelvatten. Sen blandade jag Fun Light, nu sötas den visst naturligt med Stevia, en växt, och den var jättegod.
Hoppochstuds skrek högt när han fick smaka, -Jag älskar läsk!!
När han ja sig för natten bestämde han att imorgon ska jag dricka mer läsk. Det var så himla gott. 🙂

Tänk att det inte behövdes mer än så. Nu kanske det går lättare att få i rumplopporna vätska. Det är svårt här. Mister dricker inte vanligt vatten, bara om han är riktigt riktigt törstig och då är det liksom försent. Han känner inte törst i vanliga fall. Han dricker mineralvatten. Och en speciell multivitamindryck. Vissa saftsorter. Ibland. Men det blir dyrt i längden.
Decibel dricker också för dåligt, känner inte heller riktig törst. Inte gärna vatten hon heller. Juice kan gå ibland men ofta får hon klåda runt munnen och på läpparna. Mer dricker hon helst. Blir också dyrt i längden.
Hoppochstuds dricker inte vatten han heller annat än i yttersta nödfall typ. Juice går bra, men inte alla sorter. Saft gillar han men det blir också dyrt i längden. Om ingen övervakar blandningen blir det tre delar saft och en del vatten ungefär. Saften tar fort slut.

Fick ett litet stick av besvikelse idag. Helt löjligt och onödigt egentligen för det spelar egentligen ingen roll. Ändå känns det lite någonstans…
Jag fick ett infosamtal om det jag faktiskt var delaktig att dra igång. Eller? Jag ringde iofs inte första samtalet. Inte andra heller, jag ringer inte alls. Men Genbanken gör. Ändå känns det oviktigt på nåt vis. Som att vi inte liksom är med, vi nämns inte ens. Fast varför skulle vi? Äh, jag överreagerar väl. Vi hade ett bra samtal oavsett. 🙂 I vilket fall kommer det att hända grejer. Stora grejer. Viktiga grejer. Och jag hoppas kunna plocka frukterna sen. Jag har tankar om vad som ska göras av det sen.
I vilket fall, jag har fler saker att fundera på. Mycket att göra. Frukosten är uppäten och teet är nästan slut. Dags att sparka igång igen. Jag ska bara… Först.

Annonser

Vad tänker du? Låt mig veta.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s