Semesterresa är tjugohundratolv

Fredag den 13 lämnade vi Tiili hos vännerna som skulle ta hand om henne. Det blir fort tomt i huset utan hund alltså. Men sysslolöshet var vårt minsta problem.

En vecka. I Norge. Fem personer. Alla ska ha strumpor, kalsonger, tröjor, byxor mm. Fem par lakan, påslakan och kuddlakan. Barnen ska ha varsin filt i bilen. Regnkläder, gummistövlar, sandaler, skor. Jackor till fem personer. Tandborstar, tandkrämer. Smink. Tvål. Shampoo o diverse kroppssaker. Medicin. Plåsterväskan. Nintendo DS-tre stycken plus laddare. Mobiler plus laddare. Billaddare. Filmer. Tvättmedel, städmedel. Lite mat att slippa handla och fylla kylskåpet genast. Lite färdkost och drickbart. Filmer att se i bilen. Papper. Sysselsättning. Badlakan. Handdukar. De inväxlade pengarna. Plånböcker… Ja ni fattar, jag behöver nog inte säga så mycket mer än att vi hade fullt upp att glömma så lite som möjligt.

När jag lagt mig hade jag huet fullt med allt jag skulle gjort, måste göra, inte får glömma och somnade sent. Det hjälpte inte mycket för vid halv fem var det dags att skutta med ett skratt ur sin säng. (Vi hade bestämt tiden till klockan sex med den andra familjen. Decibel skulle tvunget säga hejdå och ge banan till hästen innan vi åkte så vi var klara innan efter en del om och men. Hem till andra familjen och säga att vi kommer snart. Fast de var inte klara så det var lugnt. Sen bar det av i vår tungt lastade bil. Det är nu man är glad över att bilen har nivåreglering. Framför allt kanske fåglarna och flygkaptener slipper bländas av vårt halvljus.

I år fick vi tänkt till bra vad gäller planeringen. Mister är lång och hade det trångt förra året. I år är han inte mindre så vi plockade bort sätet framför honom så han kunde sträcka på benet. Decibel flyttade vi bakom förarsätet och Hoppochstuds ett steg bakåt. Men… Hmm. Mister och Hoppochstuds bredvid varandra, så många mil, så många timmar.
-Vi skulle haft en skiljevägg tänkte jag…
-Jomen det går att ordna säger Genbanken. Han sågade till en spånskiva och gjorde ett patent till fastsättning och det blev precis hur bra som helst. 😀

Vi körde och körde. Mycket och länge. Upp till Moss där vi skulle ta färjan till Horten. Där kom första prövningen. Mister undrade om man måste gå ur bilen på färjan. Han hatar att åka färja och han klarar inte mycket folk. Så klart hamnade vi på nedre däck med bilen och fick inte vara kvar.

Mycket stöd och senare kom vi upp. Hittade en bra plats utan fönster och Mister tog fram sin bok. Tack och lov för den.

Vi köpte en glass och tiden gick fort, snart kunde vi gå ner till bilen igen.

image

Vi åkte vidare. Nästa stopp blev det korvgrillning

image

image

image

En annan bensträckare

image

Det tog tid men till slut somnade Hoppochstuds en stund.

image

Så fort vi kommit till stugan och vi delat upp rummen skred Hoppochstuds till verket. Nu kunde han plocka fram viktigheterna. Cdspelaren. Bakuganbollarna.

image

En stor kula som varit till en lampa. Mjukisdraken Elden som han egentligen aldrig använder.
”DonkiKongasen” som aldrig används men som måste vara med.
Cykelhjälmen som han gillar så var viktig, trots att han inte hade någon cykel med sig. Den SKA med!!!

image

Fiskelycka. Eftersom det var första kvällen sparades några småöringar. Sen slängdes de tillbaka där de hör hemma

image

Grimstad. Decibel och Hoppochstuds provsitter stolar. Hoppochstuds tycker att det känns som att sitta i ett värpägg och leker kläckfärdig

image

image

image

image

Läggdags

image

Baddags.

image

Nej, ingen graviditet alls, det är bara fel på vågen och en skev spegel. 😛

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Redo att åka till Grimstad. Lite inköp. Mys och bara vara. Solen strålar och den korta kjolen åker på. 🙂

image

Medan den andra familjen gör sina ärenden så gör vi våra. Ett av de viktigare var en glasspaus inne på ett bageri. Hoppochstuds valde en ”vanlig” strutglass, -en Gigant.

image

image

Vi andra tog en ”Sommarskål” som innehöll två jättekulor valfri glass. Mjukglass. Vispad grädde. Färska bär -jordgubbe, hallon, blåbär och ett körsbär på toppen. Till sist lite chokladsås. Mmm så gott det var. Oj så mätta vi blev. 🙂

image

På väg hem stannade vi till och träffade delar ur min norska familj. Det var så himla kul att ses igen, det är längesen nu. Nåja, begravningen i våras men den räknas inte…
Hoppochstuds gosade med hunden och var högst fascinerad av spindeln.

image

image

Vi kom hem vid halv tolv på kvällen. Lastade in det viktigaste och kröp in under täckena. Härligt.
Efter en något turbulent förmiddag kunde vi äntligen hämta hem vår ögonsten. Som vi har saknat henne. Hon i sin tur har haft sina äventyr. Mycket bus. En ny kompis.

image

Vännerna har Tiilis kompis och ”mentor” Molly och under veckan Tiili var där har de hämtat hem nytillskottet. En labradorvalp med namnet Saaga.

image

image

image

Alla äventyr har tagit på krafterna. Tiili slocknade så fort hon kom hem.

image

Vi har varit saknade minsann. Vi hade ett svart plåster i sängen. Hela natten och hela morgonen.

image

Och nog för att det är fint med semester, det är det minsann men visst har jag allt längtat hem lite iallafall. Efter Tiili och katterna. ”lugnet”. Att få vara jag, tjurig och tråkig. 😉 Det är faktiskt besvärligt att vara trevlig och social en hel vecka. Jag tror inte jag klarat det med flaggan i topp…
Fast tanken på lite norska berg och fjällvatten får mig strax att längta dit igen. 🙂
 

Annonser

Vad tänker du? Låt mig veta.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s