Minisemester i Ap(el)viken

I fredags åkte vi hemifrån redan vid nio och med bilen fullpackad av kläder, saker, barn och valp åkte vi till svärföräldrarnas sommarstuga i Apelviken. Tänk, en hel helg bara sådär.

Vi tog emot nycklar, sa hejdå till svärerna, lastade ur grejerna och sen behövde vi handla. Först till Ö&B får vi hittade brassestolar, sovsäckar och annat bra.
Mister stannade i stugan med Tiili, det var ju kanonväder. Hon fick dock en grisekno när vi kom tillbaka. På Coop handlade vi mat innan vi åkte tillbaka till stugan. Matdags. Gott. När väl den tråkiga avdukningen var gjord kunde vi bara njuta. Jag hittade en bok som jag inte läst på många år. Nostalgi 🙂

image

Barnen blåste (med lite hjälp) upp luftmadrasserna. De är faktiskt nära på antika ska jag tala om. De låg som sagt i en garderob när vi köpte huset och de funkade fint ännu. Den ena är iofs inkontinent men den håller en stund. Vi köpte ändå en ny på Ö&B. Sen provlåg de madrasser och sovsäckar. Det var allt bra för Genbanken fick ge sig iväg och byta Decibels på lördagen för den var sönder.

En hel dag att bara vara i det fina vädret. Det kunde bli alldeles jätteperfekt. Och det blev det ju på sätt och vis. Men på lördagen var det inplanerat med besök till stugan. Som skulle sova över. Nervöst nervöst. Decibel hade en jobbig dag. Ingenting stämde. Inte mycket hade hon sovit heller. Med lite hjälp från pillerburken kunde hon till sist slappna av lite åtminstone. Tillräckligt för att hon, Hoppochstuds och Genbanken kunde gå ner till havet och bada när folket som packat sig under dagen åkte hem.

Kvällen kom fort. Inte hade vi bäddat och inte hade vi ätit. Vi som hade planer för god mat fick tänka om. Men och! Det blev mys ändå. En stund. 😉
image

På lördagen blev det besökdags. Lotta och Roger med barn och hundar. Vädret var lite sisådär men hemma hade det visst åskat som tusan. Därför av vi lunchen och tog strandpromenaden medan det ännu var uppehåll. Barnen badade och till och med Mister var med 🙂
Roligt! Frisbeen lockade nog. Sen blev han tillfrågad av D, en äldre kille och det vägde kanske lite också.

Hundarna och bajspåsarna var så klart med. De fick skutta lite i vattenkanten men Tiili ville mer. Men det är ju hundförbud på stranden så det är ju dumt. Det var så lite folk där så vi följde väl det inte riktigt. 😉
Tiili hittade ett bra ställe för en grop. Snart var Saaga framme där också och började gräva. Som de bar sig åt de små. Som vi skrattade.image
image
image
image
image
Medan vi var på stranden började det blåsa upp så vi gick tillbaka och inte lång stund senare regnade det som bare den. Innevistelse alltså. Så fort det höll upp tog barnen cyklarna iväg en sväng.
På kvällen blev det grillning och kortspel. Fyrmannavist. Jag och Lotta mot Tomas och Roger. Första omgången sopade vi banan med dom på riktigt. Innan dom fick förstå poängen hade vi vunnit.
Andra omgången var lite värre. Vi låg under stort men det tog sig och vi vann. Igen. 🙂
image
Jodå, jag fick en bild på lappen med alla våra streck. Men det var inte helt lätt.
Roligt var det. Bästa var nog när Roger sprutade öl. Just när han skulle drack sa jag ”å det var satan vilka grova armjävlar du haar”
Pfflöött. Ölen fräste ur både näsa och mun. Fan vet om det inte kom ur öronen och Roger slängde ut hela huvvet genom fönstret.
Vi skrattade så tårarna rann och jag kände att någonstans bland allt fluff har jag något som ska kallas magmuskler.
På tal om det Roger. Jag vet du läser. Vad är din kommentar till det hela nu då? 😉

Vi höll låda så det var nära på cirkus. Vi började nästan undra vad grannarna tänkte. En liknelse med aphuset och tjattret var inte helt tagen ur luften.

Läggdags till slut. I uterummet ställde vi bort bord och stolar. En dubbelluftmadrass blåstes upp och fick en enkel till sällskap. Där skulle Roger sova med D och M och lyssna på alla pruttar och rapar som framförallt D visst lämnar ifrån sig nattetid. Turligt nog finns det ordentligt med springor i trallen för av hans egna dagsljud att döma så var risken för dimma stor. 😛
Stackars Molly sov nog gott…

Inne i själva stugan låg jag och Decibel i bäddsoffan. Mister på loftet. Hoppochstuds på en madrass vid soffan. Genbanken på madrass i köket. Tiili på golvet.
Lotta och pojken hade Saaga med sig i gäststugan. Det gick fint att få plats att sova. Det hade nog fått plats fler med lite god vilja. 🙂

Efter allv lördagsregn blev det desto skönare på söndagen. Kaffe i solstol med tre lekande hundar. Barnen strosade runt. Samtal och planer.
Nyköpta nybakade frallor. Vi bar ut bordet och frukostade ute. Härligt.
image

Medan vi andra började med uppröjning, avbäddning och lite städ tog Genbanken med barnen för ett förmiddagsdopp innan allt folk hann samlas.
Barnen kom upp med klåda och sveda de lux. Det brände och stacks. Kliade och sved. Brännmaneter verkar vara den troligaste gissningen. Kanske inte hela maneter med trådar. Mycket aloe vera och en del tårar senare hade det lugnat sig.
Vi tänkte minigolf. Sagt och gjort. Vi knatade på. Minigolf och glass efteråt. Medan några barn ville cykla lite och kolla lekplatsen så gick vi andra hem till stugan. Någon timme senare ringer Decibel. Storgråter och har svårt att prata. Hon behövde hämtning. Genbanken och Roger körde direkt.

Decibel köpte en skruvglass och när den var slut gick hon med pinnen i munnen, mellan tänderna skulle jag tro.
På lekplatsen snurrade de andra barnen på någon lekgrej och hon kom för nära. Fick en smäll på pinnen som trycktes in i köttet precis mellan överkäken och underkäken. Där satt den fast tills hon drog ut den.
image

Efter ett samtal till sjukvårdsupplysningen så åkte Genbanken med Decibel till akuten för att kolla upp det hela.
Med tanke på hennes hjärtfel vill vi ju kolla upp ordentligt om hon behöver antibiotikaprofylax.
Läkaren på akuten visste ingenting och hade ingen aning om varför hon skulle kunna tänkas behöva det. I vilket fall var det inget att göra, hålla kom så att det inte blir feber, smärtlindra och kolla upp hos tandläkare.

Under tiden de var där började jag med urstädningen. Jag blev långt ifrån klar men jag fick ju snart hjälp. Men det tar alltid längre tid än man tror så vi kom sent hem.
Men bortsett från tråkigheterna har det varit precis hur bra som helst.

Annonser

Vad tänker du? Låt mig veta.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s