Idag ska jag göra ingenting. Jag gjorde det igår men blev inte färdig.

image

Följande text har jag inte skrivit själv. Klart det, jag tvättar minsann inte bilen och kontoret är inte klart ännu men principen är densamma. Jag skulle kunna ha skrivit det själv. Faktiskt.

* Jag bestämmer mig för att tvätta bilen. När jag är på väg ut till garaget upptäcker jag posten i hallen.

* Bäst att kolla posten innan jag tvättar bilen, säger jag till mig själv. Jag lägger bilnycklarna på bordet, kastar reklamen i papperskorgen och märker att den behöver tömmas.

* Därför lägger jag räkningarna och ett brev med en svarsblankett på bordet och bestämmer mig för att tömma papperskorgen först.

* Eftersom jag trots allt går förbi en brevlåda när jag går till pappersinsamlingen kan jag lika gärna posta svarsblanketten. Men då behöver jag en penna.

* Mina pennor ligger på skrivbordet i arbetsrummet, så jag går in dit och hittar en flaska juice som jag börjat dricka från. Jag ska börja leta efter en penna, men först måste jag flytta juicen så jag inte spiller på skrivbordet.

* Juicen håller på att bli varm och bör sättas in i kylen.

* På väg till köket med juicen får jag syn på en blomvas som står på bänken. Blommorna behöver vatten, så jag ställer ifrån mig juicen på bordet.

* Då ser jag mina glasögon som jag letat efter hela förmiddagen.

* Det är bäst jag lägger dom på mitt skrivborde, men först ska jag vattna blommorna.

* Jag lägger glasögonen på köksbänken och fyller vattenkannan med vatten. Då får jag plötsligt syn på fjärrkontrollen till TV:n. Nån har lagt den på köksbordet. Ikväll när vi ska titta på TV kommer vi få leta efter kontrollen, men ingen kommer att tänka på att den ligger på köksbordet.

* Jag borde lägga den där den ska vara, men först ska jag vattna blommorna. Jag häller lite vatten i vasen, men det mesta hamnar på golvet. Jag lägger tillbaka fjärrkontrollen på bordet och går för att hämta trasa. Så går jag ut i hallen igen för att försöka komma på vad jag hade tänkt göra.

* Vid dagens slut är bilen fortfarande smutsig, svartsblanketten har inte blivit postad, det står en varm juice på bänken, blommorna har vissnat, jag kan inte hitta någon penna, jag kan inte hitta fjärrkontrollen till TV:n, jag kan inte hitta mina glasögon och jag har ingen aning var jag lagt mina bilnycklar.

* Jag försöker komma på varför det inte blev något gjort idag. Det är förbluffande för jag vet att jag varit upptagen hela dagen och är helt FÄRDIG..

Annonser

Vad tänker du? Låt mig veta.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s