Första skoldagen, sista hoppet och första semlan.

Idag började två av de tre Rumplopporna i skolan efter lovet. Den studsiga av dem börjar imorgon eftersom denna torsdagen var en särdeles dum dag att börja på. Den vanliga Fröken ledig och den andra som har slutat och i stället en helt ny och oträffad människa. Inte bra.

Igår var vi i skolan och Hoppochstuds fick se hur det har blivit i klassrummet efter ommöbleringen. Alla elever har fått riktiga skolbänkar ned lock. Hoppochstuds har sin lite avsides med skärmväggar runt.
Ett par hörselskydd på en hängare på ena väggen. Igår ”flyttade han in” i bänken. Alla skolsaker la han i bänken och sen gick han runt runt i klassrummet och letade, plockade och hamstrade. Linjal. Gem. Miniräknaren från frökens bord. Lärasigklockan-klockan som inte funkar. En maskot. Häftmassa osv.

Han är redo för morgondagen och ska börja en kvart före de andra i klassen. Den kvarten ska vara till dagsinfo och en lugn start. Och att slippa springet i kapprummet.

Han och jag tog en förmiddagspromenad i skogen så att Tiili fick springa av sig. Hon har varit iväg för massage och mys idag.
Hädanefter har hon Strikt hoppförbud!!

Hon har troligtvis sträckt till sitt ena bakben. Ligamenten runt benet som håller ihop senorna är töjda och det är svullet. Kanske det bättrar sig något kanske blir det bestående. För att inte ligamenten längs hasen också ska bli svaga så ska hon inte hoppa.
Låga hopp med fart är inte så illa som stillastående och höga. Inte ens ett hopp in i bilen ska hon göra. Inte för att det är något problem för det gör hon inte ändå. Hon är en bekväm tös. Hon lägger tassarna på bagagekanten så lyfter jag in rumpan. Så ska det alltså vara. Inga problem. 🙂
Jag har ju inte tänkt ut någon framtida hoppkarriär för henne så det är inte hela världen detta men otroligt bra att veta för att förhindra framtida tråkigheter. Så några hinder och grejer blir det inte. Decibel tycker det är trist,  hon ville hoppa med henne men sagt är sagt och hon förstår allvaret i det.

Efter massagen sov hon gott och länge och nästa vecka kör vi igen. Jag har klippt till MaxMorris lite idag men är långt ifrån klar. Nu åker den långa pälsen. Han klarar ju knappt av tvättningen och tovigt blir det.
Jag har laddat Genbankens värdelösa trimmer, jag planerar att testa den imorgon. Det kan bli ordentligt spännande.  😉

Genbanken var och handlade på väg hem och jag blev överraskad och bönhörd. 
Loggade in på Facebook och fick se ett fat med ett antal semlor. Aaaah. Vill haaaa. Sugen skrev jag i ett mess till Genbanken. Och just så blev det.
Det var ju tur att ordningen är återställd nu.
Igår åt jag ju havregrynsgröt med linfrön. Och en STOR sked jordubbssylt inrörd.
Idag har jag kompenserat bristerna med en stor smaskig semla.
image

Dessutom har jag slängt ett helt lager belgisk nougat. Såna där snäckor av brun och vit choklad.  De smakade ve och fasa :-O
Nä, drt är inte mig det är fel på för Genbanken sa detsamma. Eller också är det fel på oss båda.
Jag inbillar mig att det är min braiga karaktär som fick mig att slänga all choklad. Tja, funkar väl sådär 😉 Fast allvarligt talat ska det bli rätt bra när allt julgodis är slut. Vi proppar i oss bäst vi kan, väl medvetna om att när det är slut är det popcorn och salta pinnar som gäller.  Varvat med gurkskivor och morotsstavar.
Det skulle kunna vara så att vi är i behov av en avgiftning sen. Det behöver inte vara så men det skulle kunna vara det. 

Dagens braiga är idag. Eftersom jag inte har nåt vidare att klaga på så är det ju bra. 🙂

Annonser

Vad tänker du? Låt mig veta.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s