Kvällens rapport om dagen

Hoppsan. Jag kliade eventuellt bort en fästing från benet och nu hittar jag den inte igen. Så det kan bli.

image

Tänk om ändå molnen kunde ha lite åska i sig.

Jag har läst. Faktiskt en hel bok. Det var en mycket bra bok. Den har dessutom en vacker framsida. 🙂 Blomsterspråket av Vanessa Diffenbaugh. Det var lite motigt just i början men sen infann sig koncentrationen. 🙂

image

Hoppas jag kan spara lite till en annan bok.

De två rumplopporna tryckte igång the big bang theory så jag tittade lite på det också mellan raderna. Det är bäst!

image

Idag mysade vi till det med att äta hämtmat från China Sea. Maj Gadd så gott det var och så mätta vi blev. Vi var förvarnade om att portionerna skulle vara stora och det var de verkligen. Vi beställde två st 4 små rätter och en friterad kyckling. Vi var fyra som åt oss ordentligt mätta och ändå har vi nästan en hel låda kvar till imorgon. Efter att Genbanken tagit undan en rejäl matlåda till imorgon.  🙂
Efter maten behövde vi en promenad och gick ner till havet.

image

image

image

image

Det regnade redan så varför inte hoppa i?
Det gjorde de, allihopa. Tiili skuttade glatt över vågorna och hade så himla kul. Sen fick hon vara med mig och Genbanken medan lopporna hoppade runt där ute. Regnet gjorde oss på land nästan lika blöta. Okej det där var en överdrift men ordentligt blött blev det. Fast inte riktigt lika kallt. Barnen kom upp med skakande frusna kroppar och blå läppar. Decibel som är så tunn fick ont i hela kroppen och behövde bädda ner sig när vi kom tillbaka till stugan. Men roligt hade de.
Mister var kvar och vaktade stugan. Han har varit med oss andra på dagarna och det är jättekul. Nätterna vill han ha för sig själv och sover i gäststugan. Det är också en plats att dra sig tillbaka om det behövs men det mesta har han varit hos oss.
Han verkar lugnare rent allmänt faktiskt. Det är nog traumaterapin som gjort nytta. Helhäftigt är det. För att ta ett exempel.
Idag satt han och Hoppochstuds med ett dataspel. Något skulle fixas.
Mister gjorde irriterande ljud med fingrarna vilket han nog blev medveten om. Innan Hoppochstuds ens hann säga något argt sa Mister själv ”Förlåt men jag måste göra så för att hålla mig lugn”
Hoppochstuds hummade okej, de fortsatte med spelet och snart tystnade ljuden.

Alltså fatta hur stort. Det händer inte. Och igår satt han och Decibel och spelade Monopol. Vaaa?? Många smågrejer händer nu. Det är askalas. 🙂

Det känns som att vi gjort nåt rätt. Och i detta har det visat sig att jag haft rätt om annat också vad det verkar. Men vi gör vad vi kan för att återställa det. Så långt det nu går. Det finns tillfällen när jag känner mig sämre som föräldrar än andra. Detta är ett. Det handlar om mediciner han äter. Jag har känt så länge att den inte är rätt eller bra. Jag kan inte förklara det närmre men det känns bara inte rätt. Jag har pratat med läkare och sköterskan på BUP men har inte fått nåt gehör alls. Tvärtom. Och de vet väl vad de talar om..
Så läste jag en varning för just den medicinkombon han har och… Jag tog Google till hjälp. Läste bipacksedeln. Alltså inte bara läste den utan läste den. Och där fanns en hel del…

Det värsta var nog stycket
Användning hos barn och ungdomar
Sertralin ska normalt inte användas vid behandling av barn och ungdomar under 18 år, förutom till patienter med tvångssyndrom.
Risken för biverkningar som självmordsförsök, självmordstankar och fientlighet (främst aggression, trots och ilska) är större hos personer under 18 år, när de tar läkemedel av denna typ. Trots detta kan Sertralin Actavis skrivas ut av läkare till patienter under 18 år, om läkaren anser att detta är lämpligt. Om en läkare har skrivit ut Sertralin Actavis till en patient under 18 år och du vill diskutera detta, kontakta läkaren. Du ska också informera läkaren om du upptäcker något av ovan angivna symtom eller om dessa symtom förvärras hos en person under 18 år som tar SertralinActavis. Dessutom har de långsiktiga effekterna hos Sertralin Actavis på tillväxt, mognad och utveckling av intellekt och beteende ännu inte fastställts hos denna åldersgrupp.

De ovanstående biverkningarna är just vad han har. Det har inte blivit bättre med medicinerna. Han är nu femton år och har ätit dessa sen i fjärde klass.
Han har ingen OCD (tvångssyndrom) och jag vet faktiskt inte ens om han har diagnosen depression och ångest. Eller om det bara liksom benäms i allmänhet. Jag har aldrig ens tänkt på det utan jag fick frågan om det. Jag vet inte. Vilket satans svar. Sånt ska ju jag veta. Speciellt som jag ger pojken tabletter som jag egentligen inte vill ge honom. Fast vi håller på att trappa ur dem. Sköterskan var inte jättenöjd över mitt tilltag men vi gör som vi vill. Jag måste testa och se. Jag vill veta vem som finns där bakom medicinerna. Han själv vill vara sig själv. Vi tar det lugnt. Det är min rättighet som delar medicinerna. Själv vill han skynda på det hela. Don’t be hasty. 🙂 Säger jag.

Nåja. Det blev trist. Betydligt mer trevligt är samtalet jag fick för någon vecka sen. Det gällde skolans orosanmälan till soc.
Efter mötet vi hade så har de vi mötade med haft samtal med sin chef om socialen ska gå vidare med en utredning om Hoppochstuds’ hemförhållanden.
Beslutet är att det gör de inte. De ser inga som helst anledningar till detta. Vad de däremot sett är två föräldrar som lever ihop och dom gör allt de kan för att Hoppochstuds ska må så bra han kan med de svårigheter som finns. Även de gånger och faktiskt just därför de gånger han kommer för sent till skolan och ibland inte kommer alls. 
Föräldrar som faktiskt tröttnat och för att Hoppochstuds ska få rätt förutsättningar har fått igenom en ansökan och fått en plats i en resursklass på en annan skola. För med rätt förutsättningar kan Hoppochstuds bli precis vad han vill det är jag säker på. Men en stressig miljö är inte bra. Då kan det bli så att Hoppochstuds rymmer därifrån. Hem till lugnets trygga kaos. 🙂

Annonser

One thought on “Kvällens rapport om dagen

  1. Pingback: Förändringens stilla bris | Mmm... jag ska bara...

Vad tänker du? Låt mig veta.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s