Äntligen blev nu Nu

Semester. Ett vackert ord. Ännu vackrare är ordet när jag lägger till ordet familjens och Norge framför.

I år var det ovanligt segt att få packningen gjord men å andra sidan hade jag mycket flängakring också. Jag körde tex Hoppochstuds till kompis och blev bjuden på kaffe. Det kändes mycket viktigt. Kvällen före hämtade jag Hoppochstuds och blev bjuden på kaffe och samtal där också. 🙂
Men vi slog väskan i golvet på fredagen och fick packat både väskor och bil. Egentligen hade jag stora planer med att få ordning hemma innan vi åkte så det blir roligare att komma hem. Men som sagt hade jag ju en del flängakring så det blev liksom inte gjort och på fredagen hann vi ju inte med allt.
Egentligen spelar det ingen större roll hur det ser ut när vi kommer hem för vi kommer hem i vilket fall. 

Kvällen ägnades åt funderingar och lite vila. Planen var att åka mellan 00-01 någon gång. Fast 23.30 rullade Chevan nerför backen för då tyckte rumplopporna att det var nog med all väntan. Jag tog första körpasset. Jag gillar att köra på kvällar och nätter.
I Uddevalla blev det nattamat på Donken. En Norgeresa utan kvällsmaten är inget att tänka på, det är rutin och tradition för rumplopporna och sånt är viktiga saker.
Sen rullade vi på med en paus då och då. Vid halv åtta blev jag plötsligt väldigt trött och jag och Genbanken bytte plats.
Jag slumrade nog till emellanåt så nåt piggare blev jag nog inte.

Precis som ett tidigare år rastade vi vid Rauma älv. Ett alldeles speciellt ställe. Så vackert så man blir rörd som Genbanken skulle sagt. 🙂 Ett perfekt ställe för lunch.

image

image

Jag står med fötterna med rötterna stadigt i jorden.

image

image

image

Sen såg vi foten av trädets stam. Bokstavligt.

image

image

Även träd blir visst gravida.  Eller?

image

Hoppochstuds var skyddad. Vem vet vad som väntar i Norges skogar även om vi var trygga just här.

image

Mister var inte med på lunch, han hade nästan precis somnat och var i en annan värld. Vi andra lunchade och packade ihop oss för vidare resa uppåt. Vi hade många mil kvar. Totalt hade vi väl en 95 mil innan vi kom fram. Helt värt det. Så klart.

image

När vi kom fram till stugan i kanten på Eikesdalsvatnet bestämdes sängplatser och grejerna bars in. Sen skulle jag bara lägga mig en liten stund bara på sängen. Bara vila. Lite…
Och de senaste veckornas väldigt dåliga sömn slog stenhårt. Jag var totalt avsågad några timmar.  Genbanken fick till slut liv i mig och vi åt lite kvällsmat innan jag gjorde kvällen igen. Ja allihopa faktiskt. De andra var ute med båten också har jag hört berättas om. Jag har inte mycket minne av det men det kan nog stämma.
Dagen efter vaknade Genbanken med ett ljudligt Oj. Han väckte mig också. Det kändes väldigt onödigt någon minut innan jag insåg att jag faktiskt var utvilad. Undra på det, kl var halv tolv och så länge har jag inte sovit sen.. ja åtminstone sen istiden.

En ny dag alltså.  🙂 Inga direkta planer mer än att kolla in omgivningen. Berg. 🙂
I want to see mountains again, Gandalf, mountains, and then find somewhere where I can rest. In peace and quiet… I might find somewhere where I can finish my book. I have thought of a nice ending for it: and he lived happily ever after to the end of his days.

Och berg fick jag se. Vi hade berg runt stugan och överallt.

image

image

image

image

image

Jag och Hoppochstuds klättrade i ”berg” också. 

image

image

image

Lite fiske blev det också på sjön och en laxöring rensades och hamnade i frysen. Decibel var storfiskaren och mycket stolt och glad.
Kvällen ägnades åt stora planer inför morgondagen. En utflykt minsann.  🙂

…fortsättning följer…

Annonser

Vad tänker du? Låt mig veta.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s