En dröm i uppfyllelse och en repris

Idag var Genbankens stora dag. En väntad och omtalad i drömmande ord. En tur upp på Romsdalseggen. Ryggsäcken var packad och kängorna snördes på redan innan vi andra vaknat. Han skulle vara borta hela dagen och vi fick ju hoppas att han inte villade bort sig i dimman eller trampade utför berget.
Vi nämnde aldrig vad han egentligen skulle upp i. Frågan är om han själv insett det. Över 1000m upp med bara brant rätt ner. Utan räcken, rep eller annat att hålla i. Adrenalinet på topp och en extra glädje över livet 😉

Vi andra gjorde så lite som möjligt. Mys och läsning mestadels. Vi hade en bra dag.
Genbanken hade sin i särklass bästa. Härligt. Han drömmer redan om nästa egg att ta sig upp på. 🙂

På kvällen hade vi planeringsmöte. Vädret hade varit ganska okej under dagen och dagen efter väntades okej väder igen. Alltså.  Trollstigen. Imorgon. Upp tidigt. Förbereda. 
Japp.
Så vi förberedde. Eftersom barnen har sin ”mategenheter” och alla äter pannkakor så gjorde vi det lätt för oss. En smet vispades ihop och hälldes på petflaska. Väskan packades med en extra omgång kläder, filtar och någon handduk. Man vet aldrig vad som händer 😉

Dagen efter var vädret kanske inte riktigt vad vi väntat oss. Och? Trollstigen väntade. Det kan ju bli intressant och se den i dimma också.  Jodå. Det blir bra sa vi och åkte. 

Hoppochstuds går in hårt med att börja dricka av vattnet.

image

Sen åker vi vidare upp upp upp på vindlande vägar. Det är vackert i regn och dimma också. På gott och ont var vägen asfalterad och vägräcken och sånt fixade. Det är ju säkert och bra men det tog bort en del av känslan. Det kändes betydligt mer tillrättalagt.

image

image

image

Även uppe på toppen hade det förändrats. Det var jättefint gjort med vattnet och en stor och bra parkering. 

image

Men. Känslan då? Nja, inte som förra gången vi åkte. Nu fanns det ett stort inglasat kafé och turistanläggning och en modern souvenirshop. Förra gången var det som mindre marknadsstånd med olika hantverk. Men men. Så är det.
En stor skillnad med årets tur uppför Trollstigen var ju också den tidigare resan längs Aursjøvegen. Jämfört med den blir Trollstigen en söndagspromenad i solen. 🙂

image

image

Istället för att åka tillbaka samma väg så tog vi den långa rundan. Eller. Först tänkte vi åka tillbaka och fixa mat i stugan. Vi var jätteblöta allihop. Utom Mister så klart,  han satt kvar i bilen. Det regnade ju… 😉
Den tanken blev väldigt mycket slängd i backen och stampad på. Vi skulle ju göra pannkakor. Ute. Och ha det mysigt. Så var det bestämt ju och det var det ju faktiskt. Så vi åkte vidare. Det var ju riktigt bra det.
Dels blev vädret bättre när vi åkte neråt och förra resan längs samma väg har vi verkligen lyckats att köra förbi Gudbrandsjuvet. Hur vi gjorde det kan man spekulera i men det gör jag inte nu.

image

image

image

Här blev det ju tyvärr ingen provdrickning men vi bortser ifrån det.
Det var rätt häftigt att stå på gallret och höra hur vattnet forsade och dånade under.

image

image

image

image

image

Efter att ha fotograferat utan att kunna göra det någon rättvisa så åkte vi vidare.
Det började snart bli önskemål om mat och vi letade upp en bra stans att stanna på. 

image

En hög med sten låg så alldeles perfekt. Det var bara att duka fram. Vi hade med en burk soppa att värma oss med och började med den innan smeten blev pannkakor

image

image

Hoppochstuds testade sin nya fällkniv som han köpte i souvenirshopen. Den var godkänd.  🙂 När alla rumpors myror blivit rastade så rullade vi vidare. Hem till stugan kom vi lagom trötta och blöta. Då är det gott att byta om till nåt torrt, dra på värmen, krypa ner under täcket med en mugg te och en bok. Mycket mer än så blev det nog inte gjort den kvällen.

Annonser

Vad tänker du? Låt mig veta.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s