Ännu en dag läggs i arkivet

Vilken tur jag hade igår kväll när jag fick för mig att ta en kik i almanackan. Den visade inte alls vad jag tänkte. Jag tänkte mig ingenting men det stod att Decibel ska minsann göra ett ultraljud av hjärtat. Javisst ja… Morr… Hur gör jag nu? Grrr.
Jag erkänner, jag hatar obekväma överraskningar. Jag ringde Genbanken. Han var nere i köket men kom upp. Ja alltså, jag nattade Hoppochstuds.
Tänk tänk.. Jodå jag fick lugnat mig en smula. 🙂

Efter jobbet tog jag ut Lyckogrisen på en promenad i skogen. I morse var det riktigt iskallt, nu var det bara 5 minusgrader ungefär men vinden gjorde det bitande. Jag måste leta fram mina bortskrämda vantar,  Genbankens är alldeles för stora.
Lyckogrisen var mer tokig än vanligt idag. Samtidigt som hon skuttade runt och öste på hann hon med att plocka upp och bita i nästan varenda kotte hon såg. Och pinnar. Stora grenar och små. Allt. 

image

I skogen en bit bortom huset blir det alltid översvämning. Nu är det mycket vatten och efter nattens kyla hade ett tunt lager av is lagt sig.

image

image

image

Efter att Tiili sprungit av sig det värsta så gick vi tillbaka hem. Jag måste ju äta lite innan jag åkte hemifrån igen.
Först till Vessigebro för att hämta Hoppochstuds, vidare till Heberg för att hämta Decibel och sen vidare ner till sjukhuset i Halmstad.
Tur det finns gps i mobilen alltså.
Jag har ju lite nojjor för mig och har bara vågat köra till Halmstad en enda gång innan. Jag kom fram denna gången också även om vägen var en annan.  🙂

Ultraljudet gick som det skulle, VSD’n finns kvar men i takt med att kroppen och hjärtat växer så krymper den i förhållande till storleken på hjärtat. Även om VSD’n är av samma storlek som när hon föddes.
(VSD=Ventrikel Septum Defekt=hål i skiljeväggen mellan kamrarna)
Hålet har varit 5 mm sen hon föddes och hon har inga besvär. Eftersom det inte har vuxit igen hittills så lär det inte göra det framöver heller. Regeln om antibiotikaprofylax är borttagen så vi behöver inte kolla hjärtat fler gånger 🙂

När Decibel var klar gick vi till caféet och fikade lite innan vi satte oss i bilen. 
Förra gången jag skulle köra hem så svängde jag lite fel. Eller jag svängde inte alls faktiskt. Idag sa jag till mig själv att det är bra att köra tvärtom förra gången och göra det rätt direkt. Tänkte jag och svängde inte denna gången heller… Jäsiken så bra jag kan.  😉
Nåja, jag svängde i samma rödljus som förra gången och kom rätt denna gången också. 
Nästa gång kan jag ju svänga av ett rödljus senare så får jag ju undersökt ännu en bit av Halmstad 😉

Nu sitter jag med som sällskap till Hoppochstuds,  han spelar x-box.  Snart är det dock dags att ta tag i något vettigt. Jag tänker mig att tömma kattlådorna är lagom. Lite mat också. Genbanken ska på bodycombat och lika plötsligt som alltid är det dags att ha rumplopporna i säng och så har ännu en dag passerat.

Annonser

Vad tänker du? Låt mig veta.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s