Det är mycket nu. Också 

Vi lever fortfarande bland flyttlådor trots att vi har bott här ett tag nu. Ibland behöver en nåt speciellt och får ut och göra ett röj med början i uthusrum 1, sen 2 och sen vidare ut i ladugården. Har en tur så ligger sakerna lätthittat och om inte sån får en leta mera eller kanske köpa nytt. 

Efter den här äckelblöta vintern börjar det dock bli bråttom med ompackning och flytt av grejer. Vi har vinden ovanför,  det finns inget golv men vi måste fixa. Så kan vi bära upp boklådor bland annat, innan de blir förstörda. Här nere eldar vi ju på i kaminen så värme kommer upp och murstocken hålls varm.  
Kaminen vi beställde och hämtade i Norgeland var nåt av det bästa. Helt fantalastiskt. Igår hämtade Genbanken hem en väldans många kg eldbriketter och sen blev det varmt. Ojojoj 😁 Om vi då ska tala mysfaktor. 

Jag säger bara det 😘 Och Fiefryslort älskar den, och ligger där så fort det är tänt i princip. Är det kallt och otänt så talar hon om det och då fyrar jag på förstås. 

Fiefryslort ja. Hon är här igen,  har varit sen september. Hon och Tiili hör liksom ihop så det är som det ska. Mister som alltid har haft dörren stängd om sig dygnet runt har numera aldrig stängt. Fie vill ju komma in 😘  Själv tänkte jag att nu har hon varit här så länge att jag anmäler oss två till aktiveringskurs och har lite extra kul. Tyvärr missar jag en av gångerna för vi förbereder oss för en liten vinterresa med goa vänner. Kursledaren håller mig uppdaterad ändå genom att jag kommer lite tidigare ett annat tillfälle istället. 

Vinterresa var det ja. Vi har ju knappt haft snö alls ju och det måste vi ha. Decibel och Genbanken vill ju åka skidor liksom. Mycket och länge. Själv tänker jag mig hundpromenader och med en Fie som drar mer än lovligt i kopplet och mina dåliga skithänder så köpte jag mig en ”antidragsele”.Vilken skillnad. Att sätta sele på Fie är annars som att starta plogen men nu blev det bättre. Så nu kan vi göra annat än att bara diskutera om det tänker jag.

Jag har beställt overall till Fiefryslort men börjar bli orolig att det inte ska hinna hit. Jag tänker mig bilden av flyg eller båt som flyger hitåt. Troligtvis till Köpenhamn och vidare till Sverige. Jag försöker intala mig att klart att det hinner hit liksom. Typ till på torsdag så finns det massa tid kvar. Om ifall liksom. Fie älskar snö men fryser fort, vilket jä-la öde. 

Tiili däremot har ju päls för både två och tre hundar så henne åkte jag iväg med för lite sen och fick henne nerrakad. All den pälsen gör henne genomvarm och hon orkar ingenting. Och det gör det inte lättare att hålla vikten på henne. Det räcker med ett löp sen är det några extra kilo att ta tag i. Varje gång. 

Nu är det fart på henne igen och när vi är i snön så har hon sitt täcke. Inte värst tjockt men alltid nåt. Blir det kris så köper jag fleecefilt och spännband 😉 

Mellan allt packlådeletande,  kursande,  förberedande, vardagsförsök, hästande och annat som måste göras så jobbar jag förstås. Och försöker sova minsta möjliga men ändå tillräckligt. Det funkar ibland. Ett tag. Och sen tar det stopp och jag sover nästan ett dygn. Och sen börjar jag om igen. 😁 En dag har hästarna sprängt stängslet och är på flykt och det är hästjakt, en annan dag ska det köras balar. Kanske är äventyret en tur med hästsläp en gång och en annan dag är det att åka till ”stora gula”.  Idag har jag sjuk pojke hemma, massor av tvätt att fixa och jobbenatt. Plus allt jag vill hinna samtidigt, det blir som det blir. 

Idag är det grått och tråkigt ute. Det blåser och troligtvis blir det regn under dagen. I helgen däremot var det helt amazing. Jag och Genbanken tog de fyrbenta och gick, det finns många vägar att kolla upp. Tiili blir alltid lika glad när hästarna ska med och bubblar nästan ur skinnet. Fie däremot gillar det inte alls så hon sprang hem igen 😂 Det var bara att ringa hem till Mister så han kunde ta emot henne. Fegsnöre 😍 

Mer sol åt folket. Jag säger bara det. Mer sol åt folket. Och snö. Jag gillar snö. 

Annonser

Vad tänker du? Låt mig veta.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s