Noll-Koll-Carlsson itself.


Det är jag som är Noll-Koll-Carlsson.

 • En person med lika mycket kaos i huvudet som i vardagen. Vardagen ja. Den rullar på med En manlig Genbank och tre rumploppor och en bevingad liten rumploppa. Rumplopporna är:
 • MisterMäster pojke, 13 år. Han är begåvad med Aspergers Syndrom och ADHD. Det tillkommer också ångest, deprssioner och självdestruktivitet. En helt go kille med mycket tankar och funderingar.
 • Bobboliten pojke och ängel. Han fick inte vara kvar hos oss här på jorden. Blev en ängel 6½ månad ung. Älskad och Saknad av oss alla.
 • Vi har varit med om dig, vi kan inte glömma dig”
 • MissDecibel flicka, 10 år. Hon är begåvad med ADHD och ett strålande växlande humör. hon är stormen, virvelvinden och solen i vardagen. Har varit sjukskriven länge pga stress och ångest, som vuxen skulle det heta utmattningssyndrom. Nu är hon i återinskolning igen, en dag i taget.
 • Minimonster pojke, 6 år. Han har misstankar mot autismspektrat. Minimonster har nu gått igenom besiktning både uppåt och neråt. Det blev inte blankt papper nä… Aspergers Syndrom och ADHD blev det. Inte var vi förvånade över det heller.   Hans äldre syskon medicinerar mot hyperaktivitet och då vet jag inte vad man ska kalla honom. Han är nog värre än båda de stora tillsammans. Han har nu, 2010 också gone Ritalinefter att inte Ritalin funkar fått Equasym vilket dämpar snurret en aning.

Sen har vi lite djur här och var. Vi har höns som förökar sig. Givetvis tillsammans med tuppen. Vi har två katter. Jag har min häst och vi får för allt i världen inte glömma dammråttorna. De är något skygga men jag ska se om jag inte kan fånga någon på bild. Vi bor i villa allihopa. Ja utom hästen och fjäderbollarna. De har ett eget place.

Här är den utlovade bilden på en av dammråttorna. Detta var den minst skygga av dem. Carlsson är en vänlig varelse, som tröst för att jag fångade den fick den ligga på Genbankens kudde och fotograferas.

Det var ju snällt.

Ja Carlsson vill ju inte riskera att bli allergisk mot de söta små liven. Annars hade hon säkert använt sin egen kudde. Men Genbanken vet inte om att råttan varit på hans kudde och har därför inget att bli allergisk mot.

Carlsson har inget arbete för Hon är hemma med barnen eftersom det inte funkar vidare bra med fritids för de äldre. Det hade inte funkat med ett heltidsarbete för Carlsson heller för den delen. Tre dagar sju-till-fyra räcker fullt tillräckligt. Carlsson hade aldrig klarat en vecka sju-till-fyra. Carlsson behöver skiftande tider. Som när hon jobbade inom äldrevården. Kvällstider funkade utmärkt. Eller skiftarbete kanske. Fast det blir svårt utan barnomsorg… Det bästa hade varit ett sortera-skruvar-jobb. Helst som man kan göra hemma, kanske på kvällen när barnen sover. Eller på natten när man har vakenperioder.

Vad gör Carlsson på dagarna då? När barnen är i skolan och på dagis. Ja då försöker hon ordna här hemma. Ibland går det bra. Ibland går det inte alls. För det mesta pillar hon lite här, grejar lite där och plockar lite på ett annat ställe. Börjar på 23 saker men när dagen är slut finns det plötslig 75 ofärdiga saker istället. Carlsson är stökig. Fast hon gillar ordning. Hur går det ihop kan man undra.

Sen är det djuren som ska ha sitt. Bara man kommer sig för det går det jättebra. Det svåra är att komma iväg till stallet eller ut till hönsen. Som tur är sköter sig dammråttorna själva. Det hade varit jobbigt att behöva valla dem också. Finns det förresten så små koppel?

Carlsson har massor av idéer. Hela huvudet fullt. Oftast är det där idéerna ska stanna för när hon försöker göra slag i idéerna så går det inte alls. Det går inte att göra en knut på en trädstam. Hur bra idéen än såg ut. Det är där Genbanken kommer in. Carlssons jordfelsbrytare. Han kan ofta tala om om det är genomförbart eller inte. Om Carlsson kommer ihåg att berätta om idéen alltså. Fast Carlsson har många bra idéer som funkar också. Och som blir väldigt bra, trots en skeptisk Genbank och en väldigt pådrivande och bestämmande Carlsson.

Problemet med mycket av det Carlsson tar sig för är att hon tröttnar lätt. Och fort. Och ofta. Och det blir ännu fler ofärdiga saker. Carlssons kök till exempel som hon fick för sig att måla om. Det är väl två år sen nu. Det är fortfarande inte klart. Det är bara målat en gång och sen tröttnade hon och satte tillbaka köksbord och andra saker. nu längtar hon till den kommande renoveringen. Nån gång….  Men så länge Carlsson tycker att det är skojsigt och intressant kan hon hålla på i timmar, ja hela dagar. Men det får inte komma något emellan som att rumplopporna ska ha mat eller så. För då har Carlsson glömt vad hon höll på med…

Carlsson är en rätt okomplicerad människa. Inbillar hon sig iallafall. Eller är hon inte det? När hon tänker efter så vet hon inte riktigt. Kanske lite. Hon är ganska oförutsägbar förutsägbar. Genbanken ska vara glad att han hittade en sån som Carlsson för vem skulle han annars ha att skratta åt. Eller tänk så tråkigt han skulle haft det när allt hade varit likasamma varje dag. Carlsson vet man aldrig var man har eller när hon tänder till. Det kan gå fort, plötsligt blir hon arg och slänger luren i örat på genbanken. Men det är bara att försöka igen efter en stund. Då har Carlsson hunnit fundera och vänja sig vid tanken och då är Carlsson lugn igen.

Sen undrar Carlsson. Varför är det lättare att berätta om Carlsson som  hon Carlsson och inte som Jag?

Det är om Carlsson den här bloggen handlar. Om Carlssons vardag, tankar och åsikter. Vissa väldigt genomtänkta, andra lika röriga som Carlsson själv. Vilket som är vilket överlåter jag till dig att bestämma. 🙂

Annonser
8 kommentarer

8 tankar om “Noll-Koll-Carlsson itself.

 1. Men hej!
  Här ligger jag och frsöker tänka på nåt annat än att må illa. Sag samlar alla dinosar och andra intressanta i min google reader. Väldigt tacksam att du har FrkF som feed, för det lyckades jag inte hitta på hennes sida (kan ha tappats bort i hennes stora omgörning för några veckor sedan. Tack!! Däremot hittar jag inte din generella feedlänk (men däremot unika på inlägg, som tex detta) Eftersom jag inte precis har koll skulle jag vara ytterst tacksam om du hjälpte mig hitta din feedknapp, för jag måste erkänna att min förmåga att leta är unnu mer nedsatt än vanligt idag – klen som jag är… MM

 2. JAg har egentligen inte hittat någon feed där jag heller 🙂
  Men i själva Internetexplorerfältet, du vet där adressfält och alla andra pillemojer finns, där har jag en rad… vänta lite ska vi se här…

  När jag gick in hos Frk F och alla de andras sida, klickade jag på den feedknappen som jag ringat in. Då kommer man till en ”feedplats” Jag kopierade adressen och la in i min bloggs feedlista.
  Det borde funka samma för dig. Annars får du hojta igen.

  må illa? Låter jobbigt. Sjuk? I vilket fall, hoppas att du snart mår bättre. 🙂

  Hmm.. nähää, det gick inte att lägga in en bild i kommentarerna tydligen…
  Men uppe i fältet, till höger på skärmen finns en feedknapp. Det är den jag pratar om.
  Mellan ett hus och en skrivare.

 3. Jag har varit dålig på att kommentera hos dig, men men. Det var bortförklaringen. Så!

  Och NU när vi var klara med det formella vill jag berätta att jag är KÄR din beskrivning av din familj. Som jag skrattat åt dina träffsäkra metaforer.

 4. WoW, nån är kär, i mitt 🙂
  Metafor betyder liknelse va? Eller nåt annat kanske…
  Eller var det metamorfos? Finns det ordet?

 5. Halloj!

  Kul presentation av dig och familjen. Som svar på din fråga, den på sista raden, så kanske du tycker det är lättare att berätta om dig själv i tredje person. Du skriver bra och humoristiskt och humorn förstärks på ditt sätt att skriva. Du beskriver en ganska tuff verklighet med humorns hjälp. Jag vet att när jag har det extra jobbigt brukar jag, mer eller mindre omedvetet, använda mig av humor. Vad vore livet utan humor, lite galenskap och skratt? Jag garvar hellre åt eländet än att ligga och tycka synd om mig själv och böla i 180.

  Jag har också en blogg där jag bland annat skriver om hur livet kan bete sig för en ensamstående pappa, en funkis och assistansanvändare. Bloggen heter Nalles tankar från roten och du är varmt välkommen att läsa och kommentera.

  Jag ska följa din blogg, helt klart, som finner intressant.

  Var rädd om dig och de dina!
  Nalle

 6. Tack så väldigt 🙂
  Jag håller med, ibland måste man ta till humor. Vad ska man annars göra liksom. Som du skriver, ligga och ynka sig är ingen idé. Fast det är klart, när jag har halsfluss så ynkar jag mig väldigt manligt 😉 Då finns ingen humor. haha.

  Nackdelen dock med att använda humor är att andra tror att man alltid mår så mycket bättre än man gör så när man väl mår pylogg så tror de man överdriver.

  Tittade in till dig en snabbis. Det jag läste verkar helt klart läsvärt och jag lägger dig bland de andra intressmurflandningarna. Är för trött nu. Kan inte ens stava rätt 🙂
  MEn du kommer att höra mer från mig.

  Take care!

 7. Hejsan! Kunde bara inte låta bli att ”hälsa på”. Noll koll Carlsson är nämligen mitt middlename. Har precis läst igenom din presentation och tycker om det du skriver, så hit måste jag kika in fler gånger:)

 8. Min sønn hadde ADHD og jeg var så heldig å finne en behandling som har forandret han for alltid. Det er grunnen for at skriver til deg. Jeg ønsker at flere barn blir friske og foreldrene deres lykeligie.
  Helbrederen heter Mirela Paun. Hun er er internasjonal holistisk terapeut, sjaman. healer, klarsynt, i ett ord , en komplett parapsykolog. Hun har hovedfag i både filosofi og journalistikk med det har ikke noe å gjøre med evner og kunnskap til å helbrede.
  Hun har utviklet Sun (det leses SON på norsk), helbredende metode som er faktisk en samling av terapi – er som har opprinnelsen i eldgamle tider. Alle metodene benytter seg av ren – energi , energien RO ( det leses RÅ på norsk), energi som kommer fra renere deler av Universet og som var dominerende på Jorda for millioner av år siden. I våre dager er vi mest påvirket av Qi energi.
  SUN er metode som hører til kvantefysikken, eller mer nøyaktig til kvantemedicin. De helbredende metodene som benytter RO- energi, er ekstrem kraftige og det finnes mange ”pasienter rørt av uhelbredelige sykdommer” som ble reddet..
  Jeg snakker her om energier. Alt er energi og det er pasientens energi som behandles, slik at det forvantles til ren energi. .Det er ikke noe overtroisk i det jeg sier, det er kvantefysikk på det høyeste nivået. Ved hjelp av Energien RO kan DNA forandres.
  Så det er pasienten som behandles, ikke sykdommen. Fru Pauns Blogg og andre steder på Internett hvor hun kan treffes er faktisk et veldig overflodisk bilde av hva Sun – lærdom er. Den viktigste ideen som fremheves er at mennesket skal være frisk og det finnes metoder som kan hjelpe og bidra til dette. Mirela Paun behandler alltid pasienter med ”uhelbredelige” sykdommer. Det er hennes disipler, som er sprett rundt i verden som tar seg av ”helbredelige” sykdommer. Behandlingen foregår på avstand, pasienten må ikke reise noen steder, noe som kan redusere kraftig behandlingens kostnader. I tillegg finnes det ikke bivirkninger. Mirela Paun utfører behandlinger etter å ha hatt adgang til medisinske analyser og diagnosen stilt av medisinsk personell. Hun er en de veldig få menneskene i verden som kan behandle autisme også. Prøv å undersøke litt sidene Fru Paun kan kontaktes på, hun svarer kanskje på spørsmål om du har: Myspace, Facebook på mirelapn@yahoo.com ,http://www.positiveatmosphere.com/my-community/blogs/blogger/Mirela%20Paun . Det er virkelig en stor sjanse for et barns liv, alt kan forandre seg. Det min anbefaling etter å ha opplevd et mirakel.

  Jeg virkelig håper at flest mulig barn blir friske!

  Rodica Sandvik

Vad tänker du? Låt mig veta.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s